film izle

Георг Спартански: До края на годината Община Плевен ще има нова структура

В едно управление винаги има политически компромиси, но те не трябва да бъдат безкрайни и безпринципни. Затова ще има промени в две направления – намаляване на структурата на администрацията и оптимизиране на работата й. Това каза пред журналисти кметът Георг Спартански след днешното оперативно заседание на ръководството на общината.

По думите му предстои да бъдат премахнати длъжности, които не са показали достатъчна ефективност, и на базата на намалените бройки ще се освобождават и хора, които не са доказали достатъчна мотивация да изпълняват на 100% своя трудов ангажимент.

Кметът уточни, че не говори само за бройки в общинската администрация в града, но и за такива в част от селата, които са част от община Плевен. Анализът според него показва, че има много длъжности и бройки, които могат да бъдат съкратени и от това работата няма да пострада, но ще бъдат икономисани достатъчно средства от местни дейности, с които могат да бъдат финансирани допълнителни очаквания на гражданите. От друга страна могат да бъдат повишени заплатите на тези, които останат на работа, и ще бъдат достатъчно мобилизирани и мотивирани да изпълняват качествено и отговорно своите задължения.

Кметът се надява новата структура да бъде одобрена от Общинския съвет, защото е по посока на оптимизация, по-добра ефективност, по-малко средства за повече работа. Числото на компромисите ще бъде сведено до минимума, сигурен е Спартански, по простата причина, че след тези избори не дължи нищо на никого.

Този път не съм обвързан с официални или полуофициални споразумения за това или онова, заяви Спартански.

Новата структура предстои да бъде представена в местния парламент на последната сесия за годината.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация