film izle
26 ноември 2019, 9:38 няма коментари

Преглеждат безплатно за Паркинсон в Русе и Плевен до 6 декември

Безплатните прегледи за пациенти с установена болест на Паркинсон в Русе и Плевен се удължават до 6 декември 2019 г. (петък).

В Плевен безплатните прегледи ще продължат до 6.12.2019 г., от 10 до 13 ч. при 

д-р Диана Маринова, д-р Десислава Маринова и доц. д-р Мая Дановска. Предварително записване на  телефон:  064 886 275, Клиника по неврология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, ет. 4.

При консултация е необходимо да се предостави медицинската документация за установеното заболяване и извършените изследвания.

Консултациите са част от националната кампания за безплатни прегледи „Върни си контрола над Паркинсона“. Близо 12 хиляди са българите с болест на Паркинсон, като 10 на сто от тях са в напреднал стадий на заболяването. Инициативата е насочена към диагностицирани пациенти, които от години са на терапия, но чувстват, че тя все по-малко им помага.

Паркинсоновата болест е прогресивно заболяване и с времето навлиза в късната си фаза, когато ефектът на обичайното лечение с перорален прием на лекарства започва да намалява. В тези случаи съвременната медицина вече предлага възможности за по-добър контрол на заболяването. 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация