film izle
29 ноември 2019, 15:27 няма коментари

Лекция за зъбната профилактика слушаха в НУ „Христо Ботев“ – Плевен

Днес в НУ „Христо Ботев“ – Плевен пред ученици от четвъртите класове бе изнесена лекция на тема: „Профилактика на устната кухина“.

Лекцията изнесе д-р Кристиян Койнов – стоматолог, имплантант, автор на 18 международно признати патента в областта на имплантологията, изобретател на зъбен апарат, член на Полското, немското и международното имплантологично дружество от 2002 година. Работи по проекти съвместно с Немската академия на науките.

Пред учениците той разказа за това колко е важно поддържането на отлична устна хигиена за цялостното здравословно състояние на организма.

Обясни как е правилно да се почистват зъбите и как да се предотвратят неприятните последствия занапред.

Чрез специални таблетки за визуализация на зъбната плака той демонстрира ефекта от правилното и обстойно измиване на зъбите и от пренебрегването на устната хигиена.

Учениците с интерес слушаха и взимаха участие в експериментите, като всеки от тях сам за себе си стигна до извода как трябва да се грижи за своите зъби, колко пъти да се измиват, с каква продължителност, какви храни да се избягват и по този начин да подобрят своето здравословно състояние.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация