film izle
4 декември 2019, 12:17 няма коментари

Златните хитове на българския песенен фолклор в нов аранжимент ще чуем и в Плевен

Сподели
Етикети

Съвместният проект на Нина Николина „Традиция & Класика“ с Държавна опера Русе ще гостува на 22 януари в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“. Проектът е инспириран от Златните хитове на българския песенен фолклор, поднесен на световно ниво, с висока класа и неподражаем стил е с оркестрацията на Георги Милтиядов.
В репертоара са включени песните от първия концертен албум на изпълнителката „Нина Николина LIVE JAZZ & TRADITIONS“ – „Излел е Дельо“, „ Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, „Майстор Манол“ ,“Свети Георги“, „ Пиринска Трилогия “ – /“Пуста младост“, „Еленко”, “Катерино Моме”/ , „Гюл девойкя“, представени в модерен микс от етно – джаз и класика.
Освен тях в концерта са включени песните – „Ти“ – хит на десетилетието, който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни и македонската народната песен „Яна“.
На сцената с Нина Николина и Русенска филхармония ще се качат и музикантите – Калин Вельов барабани и перкусии, Мартин Ташев тромпет и вокал, Ясен Велчев клавишни, Таня Първанова вокал.
В музиката и изпълнението на Нина Николина и Русенска филхармония се оглеждат традиция и класика в стилно музикално съчетание, което поднася тези вечни песни по един съвременен начин, разкривайки още по-вече красотата им.

Началото на концерта е 19 часа.

Билети на касата на Читалище „Съгласие“ гр.Плевен
тел. 0887 445264

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация