film izle
4 декември 2019, 15:01 няма коментари

Международният ден за подкрепа на хората с увреждания отбелязаха в община Левски

Сподели

На 3 декември, Международния ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увредено здраве, местните съюзни организации в община Левски отбелязаха с празник и 30 години от създаването на СИБ .

Сред специалните гости бяха Евгени Чочев, един от основателите на СИБ през 1989 г., и Гичка Александрова, ветеран в местната организация.

Янка Димитрова, член на управителния съвет, приветства всички на милото тържество, събрало хората с увредено здраве в дъждовния декемврийски ден, за да усетят топлината и вниманието, от което всеки има нужда. Празникът се прави заедно със Съюза на слепите в град Левски, обяви при откриването и благодари на всички, които в този ден и през изминалите години са подпомагали съюзните организации с личен принос и съпричастие. Благодари за това, че винаги когато е търсена помощ, са я получавали.

Евгени Чочев – ветеран и активист на СИБ, получи Поздравителен адрес от името на УС на СИБ с председател Красимир Коцев, който му бе връчен от Янка Димитрова, делегат от плевенския регион на Централния съвет на съюза на хората с увреждания.

В знак уважение и с доказана подкрепа през годините на тържеството бяха кметът на общината Любка Александрова, директорът на дирекция социално подпомагане Лена Романова, хора от града, подпомагали съюзните организации. Поздравителен адрес получи и ветеранът Гичка Александрова.

Председателят на общинската организация Димитър Първанов поздрави всички и припомни дейността на своите предшественици за укрепване на съюзната организация.

В приветствието си кметът на общината Любка Александрова отчете, че трябва да бъде направено още, за да бъде достъпна средата на хората с увредено здраве и като човек, загрижен за това, обеща да започнем да го правим.

През следващата година ще бъде създадена специална агенция за хората с увредено здраве с представители на областно и общинско ниво, обяви директорът на ДСП Лена Романова след участието си в национално съвещание.

За активната си дейност грамоти получиха и Янка Димитрова и рожденичката Асенка Тонкова.

Павлина Григорова благодари на Общината и лично кмета Любка Александрова за създадената достъпна среда за децата в СУ „Крум Попов”, за бързите и адекватни действия за подобряване на живота на хората със здравословни проблеми.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация