film izle
13 декември 2019, 10:01 няма коментари

Заловиха двама апаши, обрали и нападнали възрастна жена в Долни Дъбник

На 12 декември 2019 година в 00.10 часа в полицията от тел.112 е получен сигнал за проникване в частен дом в град Долни Дъбник и опит за грабеж. Местопрестъплението е посетено от криминалисти и разследващ полицай и е проведена беседа с потърпевшата – 79-годишна.

Изяснено е, че минути преди обаждането тя е чула шум и е излязла от стаята си в коридора на къщата, където е нападната в гръб. Жената се развикала. Извършителят я освободил и избягал през прозорец.

Предстои изясняване на нанесени материални щети и липси от къщата. Извършен е оглед. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198 от НК.

От проведените съвместни  оперативни действия на служители от РУ Долни Дъбник и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен са установени извършителите – 19-годишен и 17-годишен, и двамата местни жители. Те са направили самопризнания за извършеното от тях деяние. Предали са доброволно вещи, относими към случая. Задържани са за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата продължава разследващ полицай и екип на РУ – Долни Дъбник.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация