film izle
13 декември 2019, 13:44 няма коментари

Майя Ананиева подари 12 годишен архив на школа „Колорит“ на читалище „Съгласие“

Ценно дарение направи ръководителката на Арт школа „Колорит” Майя Ананиева на читалище „Съгласие 1869” – архива на школата за период от 12 години. Поводът е предстоящите светли празници и 150-годишния юбилей на читалището.

Архивът е за времето, през което школа „Колорит” има договор за съвместна дейност с читалището. „На фона на 150-годишната история това е малко време, но според мен е един изключително колоритен, красив и емоционален щрих в неговата история, а на практика е половината от историята на школата”, сподели Ананиева. Дарението включва всички публикации за този период на школата, снимки от участия във форуми и фестивали, плакати, покани за изложби, снимков материал за големия проект към ООН и дал огромна възможност в един труден период школата да се развие бързо. Сред дарението са и материали от различните видове техники, усвоявани от децата в школата през този период, колекция от рисунки и от етюди.

„В арт школа „Колорит” не само откриваме таланти и работим с тях, а тук много деца получиха старт в живота си да поемат пътя на професионални художници. Смятам, че тук е мястото на този архив, в един културен институт на 150 години, който събира и съхранява паметта на нашия град и той по най-достойния начин ще поеме дарението и ще има грижата да го съхрани за поколенията”, допълни още Майя Ананиева.  

Председателят на читалището Ивайло Атанасов благодари за жеста и обеща в читалището да бъде обособена специална експозиция с дарението.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация