film izle
13 декември 2019, 8:01 няма коментари

Френска комедия днес в програмата на пътуващия кинофестивал „Филмирай“

Сподели
Етикети

Продължава програмата на пътуващия кинофестивал „Филмирай“, който от вчера гостува в Плевен.

Тази вечер зрителите ще могат да се посмеят от 18.00 часа с наивната, но изобретателна Бекасин от едноименната френска комедия на известния режисьор Брюно Подалидес, който е и автор на сценария, и участва във филма като актьор. Творбата е базирана на един от най-популярните детски комикси, с който са израснали поколения французи.

Руски военен екшън в първия ден от Пътуващия кинофестивал „Филмирай!“ (трейлър)

Събота сутрин, 14 декември, е посветена на малките зрители. Те ще имат шанса от 11.00 часа отново да съпреживеят вълненията на деветгодишния Марти, който иска да има една „Smart Коледа”, но нещата замалко да се объркат. Във филма участват популярни български имена като Кръстьо Лафазанов, Орлин Павлов, Поли Генова, Стефания Колева, както и младият актьор Константин Гергинов – Тими, познат на публиката и от ролите си в популярните телевизионни сериали  „Скъпи наследници” и „Пътят на честта”.

Фестивалният афиш включва и нашумялата британско-полска продукция „Да обичаш Винсент”, в която се разказва за последните месеци от живота на гения Винсент ван Гог. Това е първата в историята на киното творба, създадена чрез анимирането на маслени платна, нарисувани от цяла армия художници от десетки страни, обучени специално за този проект в неповторимия стил на художника. Филмът заслужено бе номиниран за наградата „Оскар” през миналата година, а в Плевен ще бъде показан в последната фестивална вечер в събота от 18.00 часа.

Всички прожекции в програмата са със свободен вход.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация