film izle
16 декември 2019, 10:24 няма коментари

14 родители на непълнолетни отнесоха актове

Отрочетата им са хванати без придружител след 23 часа в питейни заведения, някои консумирали алкохол

За времето от 23:00 часа на 13 декември 2019 година до 05:00 часа на 14 декември 2019 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за обезпечаване сигурността на децата на обществени места, ограничаване на противообществени прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица.

В хода на акцията са проверени четири питейни заведения.

В един от търговските обекти са установени 3 /три/ непълнолетни лица, а в друг клуб са установени 2 /две/ непълнолетни лица, без законен придружител. Изяснено е, че на децата е сервиран алкохол. Пред трето заведение са установени още 11 /единадесет/ непълнолетни лица, без законен придружител.

Всички те са доведени във Второ РУ – Плевен, където са им снети обяснения. На родителите им са съставени 14 /четиринадесет/ акта по Закона за закрила на детето и 14 /четиринадесет/ протокола за предупреждение. Непълнолетните са предадени на родителите с разписка. В хода на операцията участие са взели служители от ТД НАП и „Инспекция по труда“, като констатациите от техните проверки предстои да бъдат изготвени.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация