film izle

Обстановката в Близкия изток обсъдиха Румен Петков и президентът на Ливано-българския бизнес форум

Сподели

Обстановката в Близкия изток обсъдиха на среща председателят на ПП АБВ Румен Петков и Ахмад Аладин, президент на Ливано-Българския бизнес форум. По време на разговора бе изразено общото разбиране от необходимостта за мирно решаване на проблемите, а ескалацията на отношенията между Съединените щати и Иран би била дълбоко вредна и в световен мащаб и особено за региона.

По време на срещата бе постигнато съгласие, че сегашната ситуация в Ирак, Иран, Сирия и Ливан трябва да намира решение чрез преговори и по мирен път. Затова общото становище е, че силното решение за Ливан при правителствената криза е формиране на експертно правителство, при което да няма политическа доминация, особено от крайни формации.

Саад Харири е способен да подбере експерти, които да работят и за просперитета на Ливан, и за мира и сигурността в Близкия изток като цяло, посочи Румен Петков.

Срещата беше осъществена със съдействието на Анастас Терзобалиев, съветник в ПП АБВ по отношенията с Близкия изток и арабските страни.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация