film izle

Румен Петков се срещна с временно управляващия посолството на Ирак в София

Сподели
Етикети

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник на партията по отношенията с Близкия изток и арабските страни, се срещнаха с временно управляващия посолството на Ирак в София Н. Пр. Мохамед Ал-Азауи. Посланикът каза, че АБВ е първата политическа партия, с която се среща в България, и изрази надежда, че това ще постави началото на съвместно сътрудничество в различни сфери и коментира, че страната ни представлява една от най-привлекателните дестинации за туризъм.

Динамичните събития в региона, довели до смърт и страдание за мнозина, бяха също сред темите днес. Румен Петков коментира, че иракският народ незаслужено понася щети от една груба манипулация за наличие на химически оръжия на територията на Ирак, в резултат на което загинаха много невинни хора. Иракският народ трябва да бъде по подходящ начин възмезден, добави той.

Петков бе категоричен, че взаимоотношенията и напрежението между САЩ и Иран не трябва да се решават на територията на Ирак, защото това е много лоша политическа практика. Проблемите в Близкия изток трябва да бъдат решавани с диалог и водещата роля на всяка една от държавите. Защото и влошаващата се ситуация в Либия, и в Сирия, в Иран и Ирак носи само напрежение, от което губи не само регионът, но и целият свят.   

В разговора с Мохамед Ал-Азауи председателят на АБВ заяви, че е крайно време народът на Ирак да вземе бъдещето си в свои ръце и иракските институции да решават проблемите на Ирак, в това число да управляват природните богатства на страната. Румен Петков изрази увереност, че отношенията между България и Ирак имат голямо бъдеще в сферата на обучение на иракски младежи в български университети, както и във възможността за балнео, културен и исторически туризъм.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация