film izle

В Градската градина в Плевен монтираха люлка за деца с увреждания

Днес в Градската градина, на фитнес площадката срещу Арт център – Плевен, беше монтирано детско съоръжение за деца със специални нужди. Люлката везна е дарение от Слави Трифонов и екипа му, които подкрепиха инициираната от Анна Йончева кампания „Да играем заедно” за набиране средства за закупуване и монтиране на люлка, пригодена за деца в инвалидни колички. По волята на дарителя Община Плевен осигури място на площадката с ударопоглъщаща настилка за монтиране на специализираната люлка.

Ние предоставяме възможност всички деца да играят заедно на едно съоръжение, играта е споделена и децата се социализират, споделя Йончева. По думите и това е главната идея при стартиране на кампанията „Да играем заедно”. Инициаторката се надява общината да се грижи добре за съоръжението, което е второто за страната след столицата. В София идентичната люлка е била счупена умишлено още в деня на монтирането и, припомни тя.

Съоръжението е на обща стойност 4200 лева, сертифицирано е и отговаря на всички изисквания. Освен в Плевен и София още три готови люлки чакат да им се намери място и да бъдат монтирани на различни места в страната.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация