film izle

ПП АБВ даде принципната си подкрепа за инициирания от ПГ на „БСП за България“ вот на недоверие

Сподели
Етикети

ПП АБВ дава принципната си подкрепа за инициирания от ПГ на „БСП за България“ вот на недоверие срещу секторни правителствени политики. Това заяви пред медиите председателят на партията Румен Петков, след консултации на представители на ръководството на АБВ с ръководството на парламентарната група на социалистите в парламента по инициирания от вот на недоверие към правителството заради водната криза в Перник. Конкретните обвинения на БСП са водната криза в Перник, нелегално внесения боклук от Италия и мръсния въздух.

„Ние заявихме още в края на миналата година, че ще подкрепим вота. Ще предоставим на ръководството на ПГ на „БСП за България“ допълнителни аргументи, от които е видима катастрофалната политика на правителството в сектора“, каза Румен Петков.

Преди две седмици АБВ представи пред медиите документи, които показват, че екоминистърът е бил съвършено наясно с критичната ситуация с водата в Перник месеци назад. Независимо от това обаче мерки от никакъв характер не са били предприети.

„След като това не е направило впечатление на никого това означава, че ятото на калинките е в размери, които са трудно поносими в обществото. Да съсипеш живота на 100 хил. души в град, обграден от четири планини, какъвто е Перник… Не можахме да направим България Швейцария на Балканите, но Борисов с правителството си направи Перник Сахара на Европа“, каза още Петков.

Председателят на ПП АБВ коментира също, че дебатът по вота на недоверие на БСП трябва да излезе извън парламента. „Има много голяма обществена енергия, която не бива да бъде политически яхвана. Тя трябва да бъде аргументирана, мотивирана и обществото да разбере, че има алтернатива, която е в състояние да даде друг модел на управление“.

Петков е на мнение, че вотът срещу правителството ще провокира необходима обществена дискусия.

„Обща е констатацията с ръководството на парламентарната група на „БСП за България“, че премиерът и министрите му всеки ден дават мотиви за вот за цялостно творчество. Т.е. провалите в секторите са многопластови, многоспектърни и убедителни. В отбраната имаме корупционни практики, които са втрещяващи. Във външната политика провала ни само на Балканите, в енергетиката нереализирането на „Турски поток“ през българска територия и загубата на повече от 300 млн. приходи от такси тази година. Една такава обществена дискусия с много по-ясен ангажимент на синдикати и работодатели ще създаде съвършено други нагласи в обществото“.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация