film izle

Бабинден празнуваха в село Асеновци

Сподели
Етикети

По традиция в НЧ „Съзнание 1894”в село Асеновци празнуваха Бабинден вчера

„Някога бабите, които помагали при раждането на дете, били дълбоко уважавани от народа.И така било редно според народните представи за морал.Днес, ние почитаме и уважаваме акушерките и  докторите, които помагат да се появи на бял свят едно мъничко същество, което ще се превърне утре в голям човек”, казва секретарят на читалището Петранка Стефанова.

В деня на родилната помощ тя е поздравила всички с думите:  „Честит да е празника на всички жени, изпитали истинската радост да станат майки! Честит празник на бабите, без чиято помощ не можем! Нека е честит празника и тези, на които тепърва им предстои да станат баби!

Огромно благодаря на медицинските работници, които израждат децата ни и в този ден ние поднасяме уважението и почитта си към всички тях!”

       С много веселие и хумор, танци, закачки и томбола е бил наситен празника.Самодейките от ЖФГ „Осъмски ритми” Блага Илиева, Митка Стеханова и Елка Бакалова  са пресъздали  обичая „Раждане по жътва“, а Тодорка Илиева и Вецка Стефанова са изпълнили  музикална хумористична пантомима.

 Елена Колчева и Стефка Николаева са поздравили  всички с хумористични стихове и песни.

Всички заедно са си пожелали  да е честита и спорна 2020 година, да има повече деца, да се чува повече детски смях и да има повече усмихнати майки и бащи, баби и дядовци в село Асеновци!

За празника, за хубавата традиция в селото ни  разказа секретарят на НЧ „Съзнание 1894” Петранка Стефанова .

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация