Пенсионер застава пред съда за убийство в Ставерци и държане на незаконно оръжие

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу пенсионер за убийство и държане на незаконно оръжие. Обвинението срещу А.В. е за това, че на 02.03.2019 г., в с. Ставерци, обл. Плевен, чрез използване на пушка, умишлено умъртвил В. С. /престъпление по чл. 115 от НК/. Повдигнато му е обвинение и за това, че държал огнестрелно оръжие – самоделно изработена гладкоцевна пушка с една цев, без маркировки, 12-ти калибър и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 2 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия /престъпление по чл. 339, ал. 1  от НК/.

Задържаха 87-годишен за убийство в Ставерци

Обвиняемият и пострадалият живеели в съседство, но били с влошени отношенията помежду им. Поводите за спречквания  били от  различно естество, най-често дребни битови и междусъседски дрязги. Обвиняемият се дразнел и изказвал възмущението си, че В. С. ходел да сече дърва от необитаеми и изоставени дворове на територията на селото.

В предобедните часове на 02.03.2019 г., между двамата отново възникнал конфликт, че В. С. продължавал да сече дърва в чужди дворове. Около 14,30 часа В. С. отишъл в близък имот и започнал да сече храсти и дърва, както и да събира вече отсечени клони на  купчина. Обвиняемият го видял и вследствие на дългогодишния натрупван негативизъм и периодичните конфликтни отношения помежду им решил да го убие. Взел пушката и се отправил към изоставеното дворно място, в което бил пострадалият. Приближил до полуразрушената ограда и застрелял В. С.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

%d bloggers like this: