Ивайло Атанасов преизбран за председател на НЧ „Съгласие 1869”

Художникът Иван Велчев – Йово стана член на Настоятелството на читалището

Ивайло Атанасов беше преизбран за председател на НЧ „Съгласие 1869”. Това стана на редовното годишно отчетно-изборно събрание, проведено снощи, с пълно мнозинство от присъстващите – 110 от 158 членове на НЧ „Съгласие 1869”. След приемането на годишния отчет на читалището, беше избран и още един член на Настоятелството на НЧ „Съгласие 1969” – художникът Иван Велчев – Йово. Така Настоятелството става в следния състав: Ивайло Атанасов – председател на читалището, Виолета Радева – заслужил гражданин на Плевен и дългогодишен ръководител на Балетната школа, Пламен Иванов – адвокат, Николай Стоянов – стоматолог, и Иван Велчев – Йово.

Иван Велчев – Йово е роден на 8 септември 1949 г. в Плевен.
Работи предимно в областта на живописта и графиката. Реализирал е над 10 самостоятелни изложби.
Има участия в множество представителни изложби на българско изкуство в страната и Унгария, Словакия, Германия, Швейцария.
Носител е на няколко награди за живопис. Член е на Съюза на българските художници.
Негови творби са собственост на СГХГ, някои художествени галерии в страната, както и на частни колекции в Германия, Финландия, Италия, Холандия, Белгия, Унгария, Франция.

Томбола с билети за представление организира НЧ „Съгласие 1869” – Плевен

Утре – 30 януари, в 13 часа в Библиотеката на НЧ „Съгласие 1869“ ще бъде изтеглено името на читателя, спечелил два билета за концерт. Ще излъчваме на живо във фейсбук страницата на читалището https://www.facebook.com/saglasie1869/.

%d bloggers like this: