Арест за собственик на дружеството, внесло италианския боклук в Плевен

Районна прокуратура – Плевен задържа за 72 часа лице, привлечено  в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 353в, ал. 1 от НК по досъдебното производство, образувано за намерените в гр. Плевен отпадъци.

А.Е. е привлечен като обвиняем за това, че през периода 02.04.2018 г. – 30.12.2019 г. в гр. Плевен, в качеството си на едноличен собственик и представител на търговско дружество, управлявал опасни отпадъци – шлаки и други отпадъци, съдържащи опасни вещества, не по установения ред – в нарушение на издаденото на дружеството решение на директора на РИОСВ – Плевен и на Закона за управление на отпадъците – престъпление по чл. 353в, ал. 1 от НК.

Италианският боклук, открит в Плевен, е внесен незаконосъобразно

С постановление на наблюдаващия прокурор А.Е. е задържан за срок от 72 часа. Внесено е искане в Районен съд – Плевен за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Задържаното лице е собственик и представител и на дружеството, внесло отпадъка от Италия, но обвинението не касае внесения от Италия отпадък, за който продължават действията по разследване.

One thought on “Арест за собственик на дружеството, внесло италианския боклук в Плевен

  • 2 февруари, 2020 г. в 09:27
    Permalink

    Напълно безработна информация без името на фирмата и лицето. Просто пи ар на прокуратурата, а не журналистика.

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: