film izle
7 февруари 2020, 9:43 няма коментари

Христина Комаревска кани читателите в своя поетичен свят на „Л. като Луна”

Поетесата ще представи най-новата си стихосбирка на 27 февруари

Новата си стихосбирка „Л. като Луна” ще представи пред приятели и почитатели плевенската поетеса Христина Комаревска. Това е 11-ата поетична книга на авторката, в нея са включени най-новите и стихове и миниатюри. Илюстровани са с картини на С. Дали.

Събитието ще се състои на 27 февруари, четвъртък, от 17 часа в галерия „Дарение Светлин Русев”.

Към читателите Христина Комаревска се обръща така:

Никога не измислям предварително заглавията на книгите си. Те си идват сами, някак си. Не се натрапват на всяка цена като лого, нито пък аз търся този ефект. Стихотворенията се появяват неканени, внезапно и ако ги опитомя, заминават по пътя си като незапомнен сън. В крайна сметка те се подреждат сами и сами избират своя „Пастир”, който да ги поведе. Заглавието.

Защо „Л. като Луна”?

Може би защото тя е моя гостенка, когато пътешествам в заключения си дом без ограничения.

Или Л. като лудост, щом си разменяме визитите с нея и се люлеем на лунния трапец до зори, задъхани в необята. А защо не Л. като лисиче, онова оранжево видение, което се появява в най-неочаквания момент и се заиграва с теб. Докато усетиш, то се шмугва в храсталака и се питаш било ли е или е само халюцинация, която ярко светва за миг, о все пак, виждам нещата, които не забелязвам. И се усмихвам.

Каня теб, читателю, в моя свят на „Л. като Луна”. А защо не Л. като любов.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация