АБВ Плевен за неприетия Бюджет`2020: Коалицията ГЕРБ, БСП и ВМРО гласува срещу Плевен

„Не мога да разбера колегите от другите групи общински съветници, които не подкрепиха бюджета на Община Плевен за 2020 г. В комисиите, които се проведоха преди това, нямаше конструктивно предложение защо не са съгласни с предложението за Бюджет 2020. От 10 комисии, 8 бяха против. Което означава, че има изградена коалиция от групите на ГЕРБ, БСП и ВМРО срещу предложението на кмета. Аз смятам, че това е един коректен бюджет”. Така коментира областният председател на ПП АБВ и общински съветник Цветан Антов днешното гласуване на бюджета на Община Плевен на сесия на ОбС Плевен. „В залата се чуха доста предложения за промени. Най-интересното е, че за много от тях се гласува „за”, а на финал същите хора гласуваха „въздържал се”, допълни той. А какъв ще бъде резултатът от неприемането на бюджет? „Това възпира работата на спортни клубове, културни и други общински институти и в крайна сметка ще пострадат гражданите на Плевен. И това е благодарение на хората, които са си избрали да защитават техните интереси”, категоричен бе Цветан Антов. Отпуснатите средства по спешност от държавата за ремонт на пропадналия път на Коиловци също няма да се преведат и ремонтът няма да започне, уточни още Антов.

Според него, когато не си съгласен с нещо, трябва да предложиш алтернатива. Освен това гласувал „въздържал се” означава, че нямаш мнение. Какво ще стане на редовната сесия на 27 февруари и дали тогава ще има ново разглеждане на бюджета, предстои да разберем.

Румен Петков допълни, че „за Плевен трябва да е ясно, че има коалиция „ГЕРБ – БСП – ВМРО срещу Плевен” и това е в резултат от политическа злоба и безсилие от провала в изминалите избори”.

Общински съвет – Плевен не прие бюджета на Общината за 2020 г.

%d bloggers like this: