Среща с предприемачи на тема: „Защо трябва да останем в България?“ проведоха в НУ „Хр. Ботев“

Днес млади предприемачи проведоха среща с учениците от четвъртите класове в НУ „Христо Ботев“, Плевен. Темата бе „Защо трябва да останем в България?“.

По интересен начин Кристиан Тончев и Александър Димитров представиха своя нестандартен бизнес – ферма за охлюви, и с кратка презентация показаха любопитни факти от процеса на работа и отглеждането на охлювите.

Пред учениците двамата предприемачи говориха за своя избор да останат в България, какво е да обичаш родината си и да работиш тук, където си близо до семейство и приятели. Разказваха за трудностите и препятствията, през които са минали, за да осъществят идеята си, за упорития труд и постоянство, за да бъдат успешни и да продължават напред.

Подчертаха, че е важно човек да намира начин да се справя именно в своята страна, да развива това, в което е добър, да намери мястото си тук, където се чувства най-добре и да се бори, за да постига целите си, защото няма по-хубаво място на света от родината.

Пожелаха на четвъртокласниците да се гордеят, че са българи, да следват мечтите си и да ги осъществяват в България, за да бъде тя достойна част от Европа и света.

%d bloggers like this: