film izle

Балетната школа при читалище „Съгласие” получи голямо дарение от свой възпитаник

Сподели
Етикети

15 000 лв. дарение получи Балетната школа при НЧ „Съгласие 1869” от свой възпитаник, започнал кариерата си тук – Валери Радулов. Това е първото такова огромно дарение от 30 години насам, категоричен е председателят Ивайло Атанасов.

Художественият ръководител на школата Маня Николова разказа повече за дарителя, с когото заедно започват да танцуват балет на 5-годишна възраст. По-късно Валери е приет и завършва с отличие Държавното хореографско училище. След завършването му е солист на балет „Арабеск”. Танцува в балетните трупи на Атина, Гърция в Германия в градовете Карлсруе, Визбаден, Берлин, Росщок, Айзенахл. След прекратяване на активната си танцова кариера е ръководител на балетната трупа в Грайф, Германия. Работи като ръководител на вечерната програма в туристическите клубове на Гера, Канарските острови и Тунис, остров Джерба. „Той никога не забрави Плевен и откъде е тръгнал. Надявам се да имаме повече такива успешни възпитаници, които да си спомнят за нас и след време”, с благодарност към благородния жест отбеляза Маня Николова.

Средствата ще бъдат използвани за участие на балерините от школата в международния фестивал „Морско конче“ в Обзор в края на месец юни. За там вече са подготвени и 4 различни по стил танци – два класически, един съвременен и един етно. Друга част ще бъде използвана за обновяване на залата и депото за костюми.

В Балетната школа на читалище „Съгласие 1869” се обучават над 100 деца. И тази година се подготвя спектакъл, който ще бъде игран пред детската публика на Плевен. В него ще участват всички състави при читалището. Есента ще има изцяло балетна постановка – „Грозното патенце”.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация