film izle

ОУ „Васил Левски“ – Плевен, празнува 160 години от създаването си

Сподели
Етикети

На 18 февруари единственото учебно заведение в Плевен, което носи името на Апостола на свободата Васил Левски, отбелязва две значими годишни – 160 години от създаването си и 147 години от трагичната гибел на Васил Левски.

Тържественото отбелязване на 160-ата годишнина от създаването на ОУ „Васил Левски“ започна с посрещане на училищното знаме и с химна на училището „Песен за Апостола“. Юбилейната годишнина събра в двора на училището учители, ученици, родители и гости. На събитието освен преподавателския екип, ученици и родители, присъстваха и представители на местната власт – председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Община Плевен Георг Спартански, зам.-областния управител Татяна Божинова, началника на Регионалното управление на образованието Албена Тотева, Николай Маринов – общински съветник в мандат 2015-209 г., общественик и приятел на училището, директори на учебни заведения – партньори на учебното заведение.

Всички вие трябва да се гордеете, че учите в училище, носещо името на най-великия българин за всички времена, посочи в приветствието си Георг Спартански. Неговият живот и дело са доказателство, че сами можем да пишем историята си и да отстояваме висшето човешко право на свобода. Следвайте заветите на Апостола и бъдете достойни за неговото име, пожела кметът на учащите се.

За Левски и неговото дело и как младите днес следват неговите завети разказаха ученици от малките класове. В своето слово директорът на учебното заведение Таня Тонева изтъкна: „Днес ОУ „Васил Левски“ се гордее с изключително сплотена училищна общност от родители, учители, непедагогически екип, приятели и партньори, защото ние имаме цели, които искаме да постигаме в дух на професионализъм и екипност“. Посочени бяха и многобройните успехи на учениците в различните сфери.

Поздравления по повод 160-ата годишнина отправиха и присъстващите официални гости. Прочетен бе и поздравителен адрес от името на Президента на Република България Румен Радев. На училището бе връчен и почетен плакет от името на кмета на Община Плевен.

На финала, с цветя и сведени глави, всички застанаха в минута мълчание пред паметника на Апостола на свободата в двора на училището.

Програмата за 160-ата годишнина на ОУ „Васил Левски“ – Плевен продължи с представителни занимания на децата от клубовете по ресторантьорство и роботика.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация