film izle

Междуучилищен конкурс „На теб, Българийо свещена” ще се проведе в РИМ – Плевен

Сподели
Етикети

На 28 февруари  от 10:30 ч. в експозиция „История на България XV-XIX в.” ще се проведе Междуучилищен литературен конкурс на тема „На теб, Българийо свещена”. Конкурсът се организира от НУ „Христо Ботев” – Плевен, съвместно с РИМ – Плевен, по повод 3 март – Национален празник на Република България. В него ще участват ученици от 1-4 клас и деца от подготвителни групи на детски градини. Конкурсът включва изпълнения на песни и стихотворения на патриотична тема. Интересът към форума и тази година е много голям. Очаква се повече от 350 участници да се включат в събитието.

Конкурсът се провежда за пета поредна година. Досега в него са се включили повече от 1500 участници от детски градини и училища от гр. Плевен и Област Плевен, със свои изпълнения в двете направления – рецитиране на  стихотворение и изпълнение на песен, индивидуално или групово, в 3 възрастови групи.

Организаторите от НУ „Христо Ботев“ се стремят чрез този конкурс да се съхрани паметта, чрез която България живее във времето. „Длъжни сме да я пазим и да я предадем на новите поколения. Така ги учим се гордеят с миналото,  предпазваме ги от  чуждопоклонничество и родоотстъпничество, насърчаваме  ги да милеят за род и родина.“

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация