film izle

Стартира информационна кампания за измененията в Закона за ветеринарно-медицинската дейност

Сподели
Етикети

От 4 до 17 март на територията на цялата Плевенска област ще бъде проведена информационна кампания за новите разпоредби по измененията на Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Това обяви на днешното заседание на Областната епизоотична комисия директорът на областната дирекция по безопасност на храните в Плевен д-р Иван Йорданов. По думите му особено важни са измененията, които са свързани с регистрацията на личните стопанства, както и задълженията на кметовете при регистрация на лични стопанства и при действия, свързани с ликвидиране на заболявания по животните.

Според д-р Йорданов с новите разпоредби се улесняват стопаните при регистрация на личните стопанства, а се възлагат нови функции и задължения на кметовете на населени места и кметските наместници. Съгласно новите текстове се въвежда нова организация на дейността на регистрираните ветеринарни лекари на участъков принцип на територията на населено място. Те ще отговарят за обслужване на личните стопанства, лечебно-диагностичната дейност на болести по животните и изпълнение на мероприятията по държавните профилактични програми.

Важно е да се отбележи, че ветеринарни лекари, които имат договори за обслужване на индустриални фирми няма да могат да обслужват лични стопанства.

Вече е готов графикът по общини за провеждането на кампания за разясняване на измененията на Закона за ветеринарната дейност сред населението, който след съгласуване с областния управител ще бъде изпратен на всяка община. Кампанията ще започне на 4 март от общините Белене и Плевен и ще завърши на 17 март в община Кнежа.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация