film izle

Третокласници от НУ „Христо Ботев“ – Плевен гостуваха в читалище „Съгласие”

Сподели
Етикети

Третокласници от НУ „Христо Ботев“ – Плевен днес бяха гости на читалище „Съгласие 1869”. В най-старата плевенска библиотека те рецитираха стихове и мисли за книгите и четенето. Бяха подготвили и подаръци, с които се включиха в инициативата на Библиотеката „Прочети и подари” – интересни детски книжки. В замяна библиотекарите им направиха подаръци и ги поканиха да разгледат детския отдел, където винаги са добре дошли. Посещението завърши с шоколад за сладко четене и обещание за нови интересни срещи.

Директорът на НУ „Хр. Ботев” Цветелин Горанов благодари на председателя Ивайло Атанасов за гостоприемството и добрата съвместна работа и подчерта, че читалище „Съгласие 1869” е едно от най-активните читалища в града, чиято дейност е насочена предимно към децата на Плевен. Той припомни, че училището вече работи по програма за насърчаване на четенето сред учениците, която дава своите резултати – времето прекарано пред компютрите намалява за сметка на това в компанията на интересна книга. Горанов изтегли печелившия в томболата на Библиотеката за месец февруари. Даринка Драголюбова спечели два билета за представлението с Христо Шопов „Всяка година по същото време”.

Гостуването на талантливите четящи деца и тегленето на томболата се предаваха на живо от фейсбук страницата на читалището https://www.facebook.com/saglasie1869/

Играта, която се осъществява съвместно с ART Pleven – Агенция за изкуство и култура с продажба на билети, продължава и през март. Редовните ни читатели ще участват в тегленето на два билета за постановката „Провинциални анекдоти” на Сатиричния театър, която ще се играе на сцената на читалище „Съгласие 1869” на 14 април.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация