Велислава Кръстева за проблема в Плевенския театър: Съветниците трябва да поправят грешката си

Приемам като шамар решението на ОбС – Плевен да бъде намалена субсидията на ДКТ „Иван Радоев”. Това заяви на среща днес в Плевенския театър депутатът от ДПС и член на Комисията по култура в НС Велислава Кръстева. На срещата освен директорът Васил Василев, присъстваха и актьорите Нина Илиева и Георги Ангелов.  Кръстева изрази категоричното си несъгласие и нетърпимост към това решение, което, по думите й, е изключително тревожно за всички. „Това не са просто 70 000 лв. Това ще бележи началото на нов вид „културна революция”, категорична бе Кръстева. Последва поредица от въпроси: „Кой има право овластен от избирателите да се изявява като театрален критик? Как орязването на финансирането обедини в едно непримиримите политически сили БСП, ГЕРБ и ВМРО? Кои са тези политици, които си позволяват да противопоставят граждани на селяни, артисти на музиканти?”. Към общинските съветници тя се обърна: „Поправете си грешката. Има грешка има и прошка.” Тя подчерта, че тримата съветници от ДПС не са подкрепили решението.

На срещата беше отбелязано, че Плевенският театър не е единственият ощетен от субсидиране. Намалена е общинската субсидия и на Ловешкия театър, в Благоевград спира финансирането на няколко фестивала, Варненският балетен фестивал също спира да съществува. Велислава Кръстева пое ангажимент да постави въпроса за случващото се пред министър Банов.

2 thoughts on “Велислава Кръстева за проблема в Плевенския театър: Съветниците трябва да поправят грешката си

  • 9 март, 2020 г. в 11:32
    Permalink

    И съдейки по снимката от един предходен репортаж и разположението на местата в месния парламент… тримата съветници от …. са гласували „ЗА“ приемане на бюджета! Сега изтрийте коментарите, защото сте на хранилка при …

  • 9 март, 2020 г. в 11:28
    Permalink

    Ако това недоразумение е стъпвало преди тази си проява на театър, аз ще се прекръстя на Абдула!

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: