Христина Комаревска представя новата си поетична книга „Л. като Луна“ в град Левски

Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901” канят на представянето на новата стихосбирка на плевенската поетеса Христина Комаревска „Л. като Луна“ на 12 март от 16.30 ч. в заседателната зала на Община Левски.

Христина Комаревска е автор на 11 поетични книги: „Горчиво колендро“, „Забранено за влъхви“, „Жива вода“, „Боси пилигрими“, „Душа назаем“, „Шепот на раковина“, „Време за писане“, „Гонг и тишина“, „Стълба от дим“, „Пурпур и пепели „Л. като Луна“.

Носител е на наградата на Община Плевен за поезия „Рена Попова” – двукратно и за цялостно творчество, на Първа награда за поезия „Дора Габе” на СБП, на отличия от национални и международни литературни конкурси, на Грамота за принос в българската литература от СБП и други. Превеждана е на чужди езици, има участия в сборници и алманаси.

Христина Комаревска е секретар на Дружеството на журналистите и председател на Дружеството на писателите – Плевен.

В новата си стихосбирка авторката споделя: „…Стихотворенията се появяват неканени, внезапно и ако не ги опитомя, заминават по пътя си като незапомнен сън. В крайна сметка те се подреждат сами и сами избират своя „пастир“, който да ги поведе. Заглавието.”

Търси отговор на въпроса „Защо „Л. като Луна“? и съпричастност. „Каня и теб, читателю, в моя свят на „Л. като Луна“. Можем да открием заедно още нещо. А защо не и Л. като любов.”

%d bloggers like this: