film izle

Три деца от арт школа „Колорит” победители в конкурс в Япония

Сподели
Етикети

Три деца от арт школа „Колорит” са отличени за изключителните си постижения  с наградата „Friendship Award” от Международния конкурс „Narita 2019” в Япония, разказа Майя Ананиева, ръководител на арт школата. Носителите на престижната награда са седемгодишната Светлана Въскова, осемгодишната Никол Нешовска и деветгодишният Даниел Ниймейер. Темата, по която са рисували децата от цял свят, е била „Спорт”. Рисунките на плевенските деца са  впечатляващи със своя колорит и атрактивно представяне на различни видове спорт.

Светлана печели със своята рисунка „Ски скок”, изпълнена с темперни и акрилни бои. Никол печели с живописната си творба „Гимнастичка с лента”, изпълнена в смесена живописна техника, а Даниел – с динамичната композиция „Баскетбол”.  Техните рисунки са публикувани в каталога на победителите.

По традиция Международната изложба е показана в Художествената галерията   на град Нарита и представя най-добрите постижения на деца и младежи от 37 страни. Кметът на град Нарита Kazunari Koizumi e изпратил поздравително писмо до ръководителя на школата Майя Ананиева и подаръци за  всичките 13 участници от школата в конкурса за достойното представяне.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация