Последно: Търговските обекти извън моловете ще могат да работят, засега

Коментар на промените в заповедта на министър Ананиев от снощи за извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса, кметът на Плевен Георг Спартански направи уточнения.

Със заповед: Въвеждат се извънредни мерки на територията на България

Първоначалната заповед от 13.03.2020 на Министъра на здравеопазването във връзка с обявеното от Парламента извънредно положение в България заради коронавируса нареждаше преустановяване на дейността на ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ И ЦЕНТРОВЕ.
Късно снощи заповедта бе изменена по смисъл така, че се преустановява дейността на търговските обекти в МОЛОВЕТЕ, с изключение на аптеки, магазини за хранителни стоки и банкови офиси в молове.
Ясна е целта – да се предотврати масово струпване на хора в тези големи търговски центрове.
От така изменената заповед следва, че търговски обекти / без тези за хранене и увеселителни/, например магазини за облекла, обувки, за цветя, козметика, стоки за бита и т.н., които са ИЗВЪН МОЛ-овете ще могат да работят.
Уточнявам – ЗАСЕГА. Никой не знае какво ще ни поднесе утрешният ден, няма готови отговори и решения. Виждате,че в цял свят няма.
Забраната за работа на заведения за хранене/ ресторанти, кафенета, барове, дискотеки и т.н./, както и за културни и спортни мероприятия/ в салони, зали, басейни, кина, театрии т.н./ остава!
От нас, от индивидуалната ни и колективна дисциплина, съзнание и хигиенни мерки зависи доколко бързо и успешно ще се справим в тази извънредна ситуация.

%d bloggers like this: