film izle

Румен Петков: За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен

Сподели

Със становище относно обявеното извънредно положение в България във връзка с разпространението на коронавируса у нас излезе председателят на ПП АБВ Румен Петков.

  1. Въпрос към всички парламентарни групи: одобряват ли като цяло предприетите от правителството мерки и считат ли, че тези предприети мерки изчерпват възможностите на изпълнителната власт и необходимостта от действия за недопускане разширяването на коронавируса?
  2. От показност правителството показа абсолютната си некомпетентност и безпомощност в провеждането на реални и ефективни политики, която в най-голяма степен демонстрира на ГКПП „Капитан Андреево“. Където опашката достигна 30 километра, което автоматично означава хиляди шофьори на камиони да бъдат лишени от всякаква възможност за нормално хигиенно обслужване и обслужване на естествените им човешки нужди. Правителството просто показа тоталната си неадекватност, заслепено от стремежа да бъде давано по телевизиите. И обществената телевизия, вместо постоянно да плаши народа чрез нелепите прояви на премиера Борисов, просто да покаже безбъдието на това правителство и неспособността му да защити здравето на българските граждани.
  3. Да преценим какво ще ни донесе т. нар. „извънредно положение“. Защото всичко това можеше да бъде постигнато, като мерки и като действия, с извънредни мерки. Но извънредното положение ще доведе до тотален срив в туризма, защото страха, който налагат правителството и Щабът чрез неадекватното си поведение, доведоха до колапс в туризма и отделни транспортни сектори. Налагането на извънредно положение ще принуди редица държави да ограничат достъпа на български граждани и граждани, пристигащи от България на тяхна територия по летища и зелени граници, чрез въвеждането на задължителна 14-дневна карантина. Това по същество ще спре българския бизнес от задграничните му контакти, банките, като цяло, могат да потвърдят спиране на разплащанията на бизнес структури вътре в страната. Отменени са стотици хиляди туристически заявки за последните 14-15 часа. И това всичко, за да видим драматичната физиономия на премиера Борисов. При мерки за здравеопазването, които са предвидени в законите за здравеопазването и за бедствията и които можеше да бъдат изчерпани с извънредни мерки и действия, съобразно предвидените възможности.

Завършвам с повторния въпрос: да бъдат любезни парламентарните групи сега и след 15 дни да кажат одобряват ли всичко, което предложи и направи правителството и сега и след 15 дни да бъдат почтени пред гражданите да кажат – ходът от вчера считат ли, че беше правилен от гледна точка на националния ни интерес в пълния смисъл на тази дума. Сигурно днес това няма да бъде прието еднозначно, но след 15 дни ще продължа да държа на авторството на тези твърдения и въпроси.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация