film izle

Проф. Славчо Томов призова за носенето на маски при всяко излизане от къщи

За спазване на указанията и алгоритъма призова и директорът на плевенската УМАБЛ – Плевен доц. Луканов. Това стана по време на днешното заседание на областния оперативен щаб, ръководен от областния управител Мирослав Петров. По думите му трябва да се избягва излишното транспортиране на болни, което предполага излагане на повече хора на риск от заразяване. В изказването си доц. Луканов акцентира и върху значимостта на снемане на щателна анамнеза на болните, за да се предприемат необходимите действия с цел оптимална ефективност в конкретния случай.

Според думите на проф. Славчо Томов, ректор на МУ – Плевен, остава още малко довършителна работа по PCR лабораторията  и тя ще заработи в края на настоящата или най-късно в началото на идната седмица. Той призова гражданите да носят маски при всяко излизане от къщи, защото в условия на епидемиологичната обстановка, в която се намираме това е отговорност най-вече към здравето на околните.

Доброволческата кампания до момента е набрала около 100 желаещи да помогнат, информира доц. Луканов. Хората бива включвани поетапно в различни дейности с оглед конкретните нужди, тяхната квалификация и умения.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация