film izle

Историята на едно интернационално творческо семейство, избрало Плевен за свой дом

Сподели
Етикети

Интересно интернационално семейство – от българин и англичанка, е избрало Плевен за свой дом, където да се развива професионално. Това са Венелин и Бетани, а мястото не е избрано случайно, защото това е родният град на Венелин. Те подготвят артисти от цял свят със сценична програма, след което ги изпращат на остров Майорка с подсигурени участия за летния сезон. При така създалите се извънредни обстоятелства и в очакване коронавирусът скоро да си „тръгне”, творческото семейство е преминало на режим онлайн обучение.

Венелин Андреев стартира своя сценичен път още на 4 годишна възраст в хор „Звъника“с художествен ръководител Ваня Делийска, композиторът Милен Македонски го подготвя вокално и с уроци по солфеж, завършва плевенското музикално училище с класическо пеене и флейта през 2008 г. Същата година продължава музикалното си образование в НМА „проф. Панчо Владигеров“ във София със специалност поп и джаз пеене в класа на професор Стефка Оникян със асистент Деси Добрева.

Дълги години пътува с круизни кораби, като е пял в над 30 държави от Европа, Азия и Америка. На круизните кораби се среща и с бъдещата си съпруга – Бетани, която е танцьорка, завършила престижни хореографски училища в Лондон. Натрупали достатъчно опит и достигнали до максимума на кариерното си развитие, през 2018 г. Венелин и Бетани решават да си дадат малко почивка. Използват я за сватба в Лас Вегас, а после и за създаването на собствена малка компания Emerald Entertainment company.

Преместват се да живеят в Плевен, където намират много приятели, съмишленици и най-вече – подкрепа. Сред тях са Бимбо Казаков, Катя Божикова и Ваня Делийска. За кратко Венелин преподава поп и джаз пеене в НУИ „П. Пипков“. Чрез фейсбук и инстаграм страниците на компанията набират артисти от Англия, Ирландия, Швеция и други държави и ги подготвят тук в Плевен с подходяща за тях сценична програма, след което ги изпращат с подсигурени ангажименти на испанския остров Майорка.

„Тази година, след като обявихме кастинга на нашата страница, над 200 артисти от цял свят изпратиха своите снимки и ведеа. И от тези 200 ние избрахме 9”, разказа Венелин. В момента подготвят четири различни шоупрограми, в които участват малки екипи от по 3 до 5 артисти. В една от програмите са включени съвременни хитове от Бионсе, Лейди Гага, Бруно Марс и др. Втората програма е кабаретна; третата – с песни и танци от различни краища на света, а четвъртата – с хитовете на 50-те, 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век.

В момента, както целия свят, Венелин и Бетани работят от къщи и чакат с нетърпение границите да бъдат отворени и самолетите да полетят. Това пък е идеалното време Бетани да научи още по-добре българския език, защото дори и в Плевен тя е заобиколена от англоговорящи – студенти, лекари, танцьори в клуба по салса на Бимбо, и все не й остава време да усъвършенства езика на страната, в която е избрала да живее и твори заедно с човека до себе си.

има 2 коментара
  1. Михаил Илиев каза:

    Да, да… Подготвят платени компаньонки! Браво! Добра реклама!

  2. Гергана Георгиева каза:

    Здраве, късмет и много успехи ! Браво на вас ! Бъдете щастливи !

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация