film izle

Хуманитарна помощ от Китай получиха Медицинският университет и УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен

Медицински университет – Плевен (МУ – Плевен) и УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен получиха на 31.03.2020 г. хуманитарна помощ от китайските си партньори в борбата срещу новия коронавирус.

Oт ляво на дясно: доц. Кун Жоу, проф. Зечуан Мей и г-н Хуанг от болничната управа на Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг, Китай

Ръководството на партньорската Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг, Китай изпрати 10 000 медицински маски на МУ – Плевен и УМБАЛ „Свeта Марина“ – Плевен.

Посланието, което китайските партньори изпращат на българските си колеги и приятели, преведено от китайски на български език, гласи: „Приятелството, като сянката на слънцето, се появява в слънчев ден“, което е стара китайска мъдрост.

Eкипът на Хайфу Център „Света Марина“ – Плевен, с ръководител доц. д-р Добромир Димитров

В началото на м. февруари 2020 г. в пика на епидемията от коронавирус в Китай, по молба на Ръководството на партньорската Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг МУ-Плевен проведе бърза благотворителна акция за набиране на средства за закупуване на медицински маски, от които болничните заведения в Китай се нуждаеха най-спешно в борбата със заразата. Изпратени бяха 11 000 медицински маски от страна на висшето училище в Плевен до партньорската болница в Чонгкинг, Китай в знак на подкрепа за овладяване на епидемията.

Партньорите от Китай са запечатали началото на доставката на медицинските маски за България, която продължи близо 14 дни.

Доц. д-р Добромир Димитров с част от екипа на новата Вирусологична лаборатория за изследване на COVID-19 към МУ – Плевен

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация