film izle

40-годишен мъж с коронавирус почина снощи, заразените са общо 449

Сподели
Етикети

За денонощието заразените с коронавирус в страната са общо 449. Това заяви генерал Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Назионалния оперативен щаб. Това означава, че за 24 часа са установени 37 лица. От тях настанени в болници са 27, изследвани са 556 проби.

Има нови двама починали за последното денонощие – двама мъже, единият е на 57 години в Кюстендил, другият е мъж на 40 години в „Пирогов“. 10 са общо починалитеСредната възраст на починалите спадна на 61 години.

Има нова област на заразяване и това е Видин.

В София до 16ч. има 8 случая, в „Александровска“ – 2, в „Токуда“ – 1 и амбулаторни пет. След 16ч. има още 12 случая: в „Пирогов“ – 5, в Института на МВР – 2, Инфекциозна болница – 4. Общият брой на новите случаи в София е 20.

В Благоевград има 3 случая, които са от Банско: жена на 27 години, мъж на 50 години и жена на 75 години.

В Смолян има 4 случая: мъже на 52 и 64 години и жени на 65 и 59 години.

Във Варна в болница „Света Марина“ има 2-ма мъже – на 26 и 43 години, и едно момиче на 9 години.

В Добрич има двама амбулаторни – мъж на 35 години и жена на 30.

В Пловдив има една жена на 53 години. В Пазарджик има една жена на 55 години в УМБАЛ Пещера.

В Монтана има мъж на 53 години.

Във Велико Търново има една жена на 75 години в областната болница.

И във Видин един мъж на 56 години.

Има излекувани общо 25 души – 18 мъже и 7 жени. Най-младият изписан пациент е на 27 години, а най-възрастният – на 80. Средната възраст на излекуваните е 45 години.

167 души са хоспитализирани към момента, от тях 17 са интензивните случаи.

Генерал Мутафчийски каза, че вече има първи резултати от депутатските проби. Във ВМА са направени 92 проби, от които има две съмнителни. В другата болница са направени също 92 проби, които са отрицателни.

По отношение на починалия 40-годишен мъж в „Пирогов“ генералът заяви, че се смята, че не е починал от пневмония, а от белодробна емболия, защото смъртта е настъпила внезапно.

Тодор Кантарджиев: Обикновено вирусът преживява дълго по гладка повърхност, защото той попада там с капките, отделяни от хората, които кашлят и кихат, и тези капки са опасни, защото вирусът ако е влажно и е хладно, да не изсъхне повърхността, вирусът е възможно да преживее дълго. Всяка повърхност трябва да се гледа като потенциално замърсена с вируса, когато се сетим, трябва да си мием ръцете с дезинфекционни кърпички, ако сме вкъщи – с топла вода и сапун. Да си пазим кожата, защото следващите месеци всички ще имаме обелена кожа от дезинфектантите и трябва да се знае, че вирусът може да остане на гладка повърхност и дреха, ако някой се е изкашлял срещу нас.

Източник: БНТ

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация