film izle

ПП АБВ: България незабавно да отмени договора за F-16 и да насочи 2,5 млрд. за справяне с кризата

Сподели

„Ситуацията в европейски и световен мащаб е катастрофална. Мерките в България са радикални в условията на извънредна ситуация. И радикализмът цели спасяването на човешки животи и ограничаване разрастването на пандемията“, се казва в позиция на ПП АБВ.

„За съжаление, до този момент в икономиката ни не е постъпила нито стотинка, а правителството ни иска 10 млрд. кредит.

Призоваваме за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание и отмяна на договора със САЩ за закупуването на самолети F-16, които ще получим евентуално през 2024 година и ще поддържаме до 2027-а. Ние от ПП АБВ настояваме 2,5 млрд. лева да бъдат насочени незабавно към опазване здравето на българите и към помощ за българската икономика.

В договора изрично е предвидена възможност купувачът да отмени изпълнението му изцяло или да заличи отделни точки. Народното събрание е в правото си да отмени незабавно изцяло договора, държавата ни да  изтегли дадените вече 2,5 млрд. лева, да ги насочи към спасяването на живот на българи и към спасяването на българската икономика. Също радикална стъпка, но стъпка, която ще покаже на българите, че имат държава. И нашите партньори и приятели от Съединените щати трябва да ни разберат и да ни подкрепят в това решение“, заявяват от АБВ.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация