film izle

Полицейски патрули около храмовете в Плевен на Лазарица и Цветница, глобяват за разходки в градинки и струпването на хора

Полицейски патрули ще следят за спазването на противоепидемичните мерки днес, на Лазаровден, и в неделя на Цветница. Всички храмове и молитвени домове ще бъдат обезпечени с достатъчен брой полицаи, които ще следят за спазване на обществения ред, сигурността и ограничаване разпространението на заразата. Светият синод и свещенослужителите в област Плевен подкрепят напълно усилията на правителството и ще осигурят всички мерки за безопасност и сигурност, насочени към запазване живота и здравето на българския народ.

Умоляваме гражданите по време на богослуженията да спазват отстояние един от друг и да носят предпазни маски. Тези, които имат и най-малките признаци на здравословно неразположение, да се въздържат от богослуженията.

От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен са проверени за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност всички църкви, манастири и параклиси, които ще функционират на територията на областта. При проверките не са констатирани нарушения на противопожарните изисквания. Дадени са указания на църковните служители за ограничаване на предпоставките за възникване на пожари в тези обекти.

От пожарната напомнят:

  • да се поставят горящи свещи само на безопасни места, върху негорими подложки и на разстояние от горими материали;
  • да се употребяват свещи на недостъпни за малки деца и домашни любимци места;
  • да се пазят косата и дрехите при палене на свещи; когато се излиза от вкъщи, хората да се убедят, че не са оставили горящи свещи;
  • абсолютно е недопустимо безразборното изхвърляне на горящи свещи и клечки кибрит.

Полицията съставя и актове за разходки в градинки и струпването на хора. Напомняме, че глобите бяха намалени за неразрешените разходки в паркове и пешеходни зони. При нарушения полицията съставя акт за 300 лева, а при повторно нарушение, глобата е в размер между 1000 и 2000 лева. Санкциите за фирмите също са редуцирани. При първо нарушение на карантинните мерки имуществената санкция е между 500 и 2000 лева, а за второ – нараства до 5000 лева.
Продължават проверките на ситуираните контролно-пропусквателни пунктове на входно – изходните точки на областния град.
Ръководството на ОДМВР – Плевен пожелава светли празници и нека покажем, че сме отговорни.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация