film izle

Кризисният щаб в Плевен предлага на НОЩ да се постави село Буковлък под карантина

Информация за заповед за такова действие към момента няма

Днес в Областна администрация – Плевен беше проведено заседание на областен кризисен щаб за борба с COVID 19, председателстван от г-н Мирослав Петров – Областен управител на област Плевен. На срещата присъстваха представители на институции имащи отношение към процеса на превенция, лечение и ограничение разпространението на заболяването.

След дискусия и представяне на данни свързани с новите 19 случая на заболяването в плевенското предприятие „Мизия” и в кметство с. Буковлък, беше взето решение да се направи предложение до Националния оперативен щаб (НОЩ) и министъра на здравеопазването за поставяне под карантина и затваряне на кметство с. Буковлък до изясняване на епидемичната обстановка, свързана с констатираните положителни тестове за COVID 19 и големия брой на контактни лица, на които предстои тестване.

Областният кризисен щаб в Плевен обсъжда поставяне под карантина на село Буковлък

Областният управител и председател на Щаба Мирослав Петров предложи също да бъдат изпратени писма до по-големите производствени предприятия в Плевен с препоръка за недопускане и ограничаване на заболяването на територията на техните административни и работни бази, изразяващо се в:

  • Засилен контрол и недопускане на работа на служители със съмнения за вирусоносителство;
  • Спазване на мерките за отстояние (2 метра);
  • Ежедневно засилено дезинфекциране на общите части на сградите;
  • Редовно проветряване на общите части на сградите;
  • Дезинфекциране;
  • Установяване на критични точки и кратност на обработките.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев изрази съмнение към необходимостта от въвеждане на карантина от тази нощ в село Буковлък в изказване в ефира на бТВ, в предаването „Лице в лице“ тази вечер. Според главния държавен здравен инспектор не е обосновано при село с 4000 жители и 4 доказани положителни проби да се въведе карантина. Това би довело до стрес.

Към този момент все още няма информация за издадена заповед за поставяне под карантина на село Буковлък.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация