film izle

24 нови случая на коронавирус за денонощието, заразените у нас са 2259

Сподели
Етикети

За деня са регистрирани 24 нови случая. От тях 10 са приети в болница. Изследвани са 874 лица. Активните области са 5. Общата бройка от началото на епидемията до момента е 2259 души. Увеличението е с 1,1%.

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, член на Националния оперативен щаб, представи актуални 6 за разпространението на коронавируса у нас.

16 от новите случаи са в София в различни лечебни заведения, в Ямбол са 4, в Сливен – 2, в Кюстендил и Пазарджик – по един случай.

299 пациенти се намират в болница. От тях 36 са интубирани.

Заразените за деня са 11 жени и 13 мъже.

Децата до 18-годишна възраст до момента са 133. Това са н% от всички заразени. Към вчерашната дата няма новоустановени случаи при деца.

Броят на заразените лица от медицинския персонал е 242. Има два нови случая – лекар в София и медицинска сестра в Ямбол.

Броят на излекуваните достигна 646 или 28,6% от всички заразени. Новите излекувани са 34 случая. Най-голям брой новоизлекуваните по данни на РЗИ-София – 18, са хора, оставени на амбулаторно домашно лечение, един във ВМА, един в „Пирогов“, 8 в Ямбол, 4 в Пловдив и по един в Силистра и Сливен. Излекувани са общо 363 мъже и 283 жени. Средната възраст на излекуваните лица е 47,9 години.

Починалите за деня са 2-ма – мъж на 79-години, починал в“Света Анна“ и жена на 93 години, починала в многопрофилната болница в Лом. Жената е от дома за стари хора в Кула и е била с хронична болест на сърцето и хипертония.

Както по света, така и при нас мъжкият пол е доста по-засегнат, заяви доц. Кунчев. От всички починали 73 са мъже, а 39 са жени. Средната възраст на починалите е 66,5 години.

След голяма среща с всички ръководители на лечебни заведения в София са стигнали до извода, че заради сравнително малкия брой хора, които се нуждаят от лечение, по-добрият вариант е да се оставят 7 или 8 болници в София, които основно работят с положителни, за да може болници, които имат по един-двама, до 5 души да бъдат изцяло освободени и да насочат ресурса си към нормалната лечебна дейност. Целта е да се обслужи това население, което 2 месеца е отлагало медицинска помощ.

Основно заразените с коронавирус ще се лекуват във ВМА, в „Пирогов“, в „Александровска“, в Инфекциозна болница, в „Света Анна“, във Втора градска и Белодробна болница. Останалите ще могат да се съсредоточат към други болни. Отделенията по COVID ще останат за всеки случай и при нужда и тези болници ще могат да се включат отново в лечението на заразени.

Инфо: БНТ

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация