film izle

Без нов случай на коронавирус в Плевен, новозаразените в страната са 39

Сподели
Етикети

39 са новите случаи на COVID-19 у нас за последните 24 часа, като 15 от тях са настанеи в болница. Направените проби са 1912. Така общият брой заразени в страната достигна 2331. 

Активните области са 9 –  София (14 случая), Пазарджик (10 случая), Ямбол (5 случая), Видин (3 случая), Благоевград (2 случая), Разград (2 случая), Велико Търново (1 случай), Кюстендил (1 случай), Ловеч (1 случай).

Има два нови случая на заразени деца – в София, 4-годишно дете и на 17 години в Разград. Те са без изявена клинична картина и без хоспитализация.

Има и два нови случая при медицинския персонал – лекар и медицинска сестра от София. 

„Както сте забелязали, трети ден вече броят на излекуваните са повече, отколкото установените заразени лица. Дай Боже, това да бъде трайна тенденция и за в бъдеще“, коментира проф. Мутафчийски. Новите излекувани са 43 души, общият брой на оздравелите е 727.

Има четири смъртни случаи на пациенти с Covid-19 за денонощието. И четиримата са мъже – на 89 години в Благоевград, двама пациенти на 75 години в Пазарджик и 45-годишен в Ямбол. Средната възраст на починалите с 67 години.  Общият брой на починалите е 120  – 5,1 процента от общия брой на установените заразени.

В момента в болнични заведения са 287 души с COVID-19, като  31 са в интензивни отделения.

„Продължаваме да обявяваме за излекувани случаи след отрицателен PCR. Може да си го позволи България заради малкия брой на заразени, посочи ген. Мутафчийски и уточни, че този вирус все още остава неизвестен.

Източник: Нова тв

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация