film izle

Обмислят баскетболното първенство да започне през октомври

Сподели
Етикети

На общо събрание на НБЛ бе обсъдена идеята новото първенство да започне през месец октомври. Сегашният формат на НБЛ се запазва. Отборите ще играят по три пъти един срещу друг.  Броят чужденци, които може да използва всеки отбор от НБЛ едновременно на терена остава същият, както и през миналия сезон – трима.

Задължително присъствие на двама български баскетболисти по всяко време в игра остава в сила. От сезон 2020-21, в състава от 12 баскетболисти за мач, всеки отбор ще трябва задължително да има по 1 играч до 19/20 години (родени през 2001 г.), и още един до 23/24 (родени през 1997 г.). От сезон 2021-23 ще се увеличи бройката на млади играчи до трима – двама състезатели до 20-годишна възраст (родени през 2001, 2002) и един състезател под 24-годишна възраст (родени през 1998 г.) Състезателите трябва да бъдат картотекирани поне 3 години в БФ Баскетбол.


„Тенденцията е да не се намалява тази бройка. Да се надяваме, че ще стане. Сега и водещите отбори ще трябва да се съобразят. Мачът не може да започне, ако не е изпълнено това условие, глоби няма да има,“ коментира  Георги Глушков.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация