film izle

Изменят се правилата на работа в Окръжен съд – Плевен

Сподели
Етикети

За промени в работата на Окръжен съд – Плевен информират от пресслужбата на институцията. Те са във връзка с проведено дистанционно заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на 19.05.2020 година и взето решение за изменение на правилата и мерките за работата на съдилищата в условията на пандемия.

Отпада изискването за носене на ръкавици в сградата на съда, но не отпада изискването за задължително носене на предпазни маски.

В случай на въведено от Регионалната здравна инспекция ограничение в придвижването, било то пълно или частично, лица, живеещи в ограничената територия, няма да бъдат допускани до сградата на съда.

При дела със значителен обществен или медиен интерес и по решение на съдебния състав, в съдебните зали ще бъдат допускани журналисти, но само след предварителна заявка и при стриктно спазване на указанията и правилата за ограничаване разпространението на заразата. Заявката трябва да бъде изпратена в писмен вид, в свободен текст, на адрес os_press@abv.bg, не по късно от 12:00 часа на деня предхождащ съдебното заседание. Това време е необходимо за организиране на достъпа на съответните журналисти до сградата на съда.

Ако по някаква причина не е възможно в залата да присъстват журналисти, съдебният протокол от съдебното заседание по тези дела със значителен обществен или медиен интерес ще бъде изпращан на журналистите, които са проявили интерес, веднага след изготвянето му. Срокът за изготвяне на съдебен протокол е тридневен. 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация