film izle

Фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава“ 2020 се отменя

Сподели
Етикети

Фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава“, провеждащ се ежегодно в Свищов и римския град Нове, се отменя, информират от Организационния комитет на Фестивала.

След Натале ди Рома в Рим (Италия), Големите римски игри в Ним (Франция), Арде Лукус в Луго (Испания), Римският фестивал Еборакум в Йорк (Великобритания), Роман Апулум в Алба Юлия (Румъния) и традиционният античен фестивал в Свищов се оказа жертва на глобалната пандемия.

Като организатори на мащабното събитие сме щастливи да увличаме нови посетители и привърженици. Този уикенд (5-7 юни 2020 г.) трябваше да се проведе поредното издание на фестивала. До последно бяхме в контакт с десетки групи-участници с надеждата да организираме събитието съобразно изискванията на извънредната ситуация – в по-малък мащаб, с по-малобройна публика и онлайн излъчване.

За голямо съжаление се наложи Организационният комитет на фестивала и Община Свищов да отменят събитието през 2020 година с мисъл за здравето и безопасността на публиката, участниците, организаторите.

Оставаме с надеждата да организираме през 2021-ва Фестивала на античното наследство „Орел на Дунава“ в целия му блясък, с 250-300 участници от България и Европа, многобройна публика и много новости във фестивалната програма по същото време на годината, споделят организаторите.

Благодарим Ви за интереса и оставаме в контакт за всичко ново около фестивала и античните исторически възстановки!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация