film izle

Изпълнителната комисия на ГЕРБ обезглави общинското ръководство на партията в Плевен

Сподели
Етикети

Петя Василева, Йордан Грижов и Христослав Михайлов аут от ГЕРБ за неспазване на партийната дисциплина

Работно съвещание на областното ръководство на ГЕРБ – Плевен след откритото писмо до премиера Бойко Борисов, изпратено от деветима общински съветници, беше проведено вчера следобед в централата на партията в РБ „Христо Смирненски”. В писмото си те изразяват несъгласие с политиката, провеждана от областния координатор на ГЕРБ и областен управител на Плевен Мирослав Петров.
Специален гост на форума беше членът на ИК на ГЕРБ и депутат от Русе Пламен Нунев, който обяви решенията на комисията. Прекратява се членството в партията на Петя Василева, която е председател на общинската организация на ГЕРБ в Плевен, и на общинските съветници Христослав Михайлов и Йордан Грижов, гласи решението. Нунев поясни, че основните мотиви за изключването на тримата са нарушаването на партийната дисциплина, нарушаването на организацията, разнобоя в общинската структура и разнопосочните действия на кметовете от малките населени места.

Според решението се освобождава досегашният областен организационен секретар Ралица Добрева и на нейно място се утвърждава Цветомир Генчев. 
Освобождава се и общинското ръководство на ГЕРБ в Плевен и се утвърждава ново временно ръководство до провеждане на събрание. За временен общински ръководител е утвърден Генади Динков от с. Ясен, поясни Нунев. Той допълни, че за временен общински организационен секретар е поставена Валентина Вълчанова, а членове са Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева, д-р Йордан Георгиев и Христо Кочев.

По време на работната среща отвод си е направил д-р Йордан Георгиев, добави Нунев.

Според областния управител и областен координатор на ГЕРБ Мирослав Петров основните противоречия с общинските съветници от партията, опълчили се срещу него, са относно цялостното развитие на региона. Той подчерта, че важните решения за Плевен не са внасяни в решенията на общинския съвет, за сметка на което се приоритизират неща, които не са съгласувани с него.

По думите на Пламен Нунев, който цитира премиера Бойко Борисов по отношение на администрацията, „милост няма за никого”. Според Нунев тримата изключени общински съветници като морален акт трябва да подадат оставки и да напуснат общинския съвет. В повечето подобни случаи обаче такива съветници остават, като „независими”. Това нещо, според Нунев, не може да се счита за нормално.
Според Мирослав Петров в общинското ръководство на партия ГЕРБ трябва да остане д-р Йордан Георгиев, който е и председател на групата съветници от партията. „Трябва да има и някаква приемственост, все пак… Имали сме някакви спорове, но трябва да има приемственост” – смята Мирослав Петров. Според него ГЕРБ – Плевен не се „разцепва” и диалогът в общинския съвет ще бъде възстановен.

има 1 коментар
  1. Гербер каза:

    Най-после! Браво на Бойко! Разчисти най-накрая цялата окопала се от години на „партийни“ позиции пасмина! Трябват нови лица в Плевен! А Пинокио-М.Митев кога????

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация