film izle

Прокуратурата иска постоянен арест за крадците на почти половин милион лева от склад в Плевен

Сподели
Етикети

Крадците, проникнали в офис на фармацевтичен склад в Плевен на 1 юни вечерта, са откраднали 467 578 лв. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Ненка Рачева. Тя уточни, че част от откраднатите пари – 229 100 лв., крадците разсипали, когато бягали от офиса, след като се включила охранителната система. Другата част от парите – 238 478 лв., е открита от полицаите в автомобила – „Шкода Октавия“, с който обирджиите се придвижили от Плевен до София. Прокурор Рачева обясни, че са задържани около 1 часа след полунощ в столицата.

В автомобила на извършителите са открити различни инструменти – шперцове, секретни ключове, кози крак, отвертки, като за някои от тях е установено, че са използвани при обира. Крадците използвали техническо средство за прикриване на регистрационните номера, което се задействало от вътре с дистанционно, за да не ги заснемат камери по пътя. Намерени са и технически средства за заглушаване на СОТ.

Сигнал за кражбата е подаден на 1 юни вечерта в 22,50 часа. Извършители на кражбата са двама мъже на 51 и на 46 години, осъждани многократно, към момента с висящи наказателни производства за други кражби. Обирджиите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде разгледано искането на прокуратурата за постоянен арест.

Двамата извършители са привлечени като обвиняеми за кражба в особено големи размери, като деянието е извършено в условията на рецидив. Ако бъдат признати за виновни, мъжете могат да получат присъди от 10 до 20 години и конфискация на имущество.

Информация за кражбата бе изнесена на брифинг в Съдебната палата в Плевен днес, в който участваха и окръжният прокурор на Плевен Ваня Савова, директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев, шефът на ОДМВР – Плевен ст. комисар Веселин Вътов.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация