Румен Петков: Българските пилоти ще бъдат обучавани в САЩ при унизителни условия

Ние от ПП АБВ имаме основание да смятаме, че технологията на обучение на българските пилоти в САЩ ще бъде при унизителни условия. Това заяви пред медиите в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков. Като пример той посочи неколкократно по-ниското възнаграждение, което летците ще получават за обучението си да летят на изтребител F-16, в сравнение с чуждестранните си колеги – $70 дневно. Освен това, битовите условия, при които ще бъдат настанени българските пилоти за трите години пребиваване зад Океана, не позволяват те да вземат семействата си, независимо от предварителните уговорки. Вина за това носят военният министър и председателят на ресорната парламентарна група, подчерта председателят на ПП АБВ.

Петков подчерта, че всичко това не е въпрос на отношение от страна на американските партньори, но въпрос на незаинтересованост от страна на българския министър на отбраната Каракачанов да се договорят условия за нашите пилоти да бъдат обучени по най-добрия начин и да живеят прилично през периода на обучението си.

Това е и причината ПП АБВ да изиска информация до края на тази седмица за това при какви условия българските пилоти ще преминат обучението си в САЩ.

2 thoughts on “Румен Петков: Българските пилоти ще бъдат обучавани в САЩ при унизителни условия

  • 9 юни, 2020 г. в 11:40
    Permalink

    Браво другарю Петков! Добре, че си ти и си компетентен по всички въпроси да ни осветлиш, че така ще си останем неосведомени! Пловдивският университет ражда гениййй!

  • 9 юни, 2020 г. в 09:43
    Permalink

    А ако ги обучават в матущка Рус за 70 рублейки на ден щеше да си щастлив? Нали 🙂

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: