film izle

ОФК „Спартак“ (Плевен) е против промените в Закона за хазарта

Сподели
Етикети

ОФК „Спартак“ (Плевен) излезе с декларация, в която апелира към преосмисляне на планираното изменение и допълнение на Закона за хазарта, номер 054-01-50, внесено в Народното събрание на 04.06.2020 г. от депутата Валери Симеонов.

„Убедени сме, че ако тези промени станат факт, ще бъдат нанесени сериозни вреди върху спорта, и в частност футбола. И то в момент, в който много клубове се намират в сложна финансова ситуация, породена от кризата покрай пандемията от COVID-19. Убедени сме, че промените в Закона за хазарта ще лишат от перспектива много спортни и футболни клубове в България. Защото приходите от букмейкърските компании са основно перо в бюджета на повечето от тях, които оцеляват благодарение на средствата от ТВ права и подобни спонсори. Ако промените бъдат приети, това поставя под угроза съществуването на много клубове в България. Ако промените в Закона за хазарта бъдат приети, това ще рефлектира негативно и върху огромен брой фенове в страната, които могат да бъдат лишени от удоволствието да наблюдават любимите си отбори в елитния футбол“, се казва в декларацията на плевенчани. Клубът има сключен договор с букмейкърска компания и разчита много на тези постъпления.

Плевенският футболен клуб е един от многото в страната, изразили категорична позиция срещу предложенията на Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта.

Междувременно стана ясно, че днес в Народното събрание предложението на Валери Симеонов за закриване на казина и игрални зали освен в националните курорти и 5-звездни хотели не е прието, като повечето депутати са гласували с „въздържал се“.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация