film izle

В Плевенския съд отложиха делото за грабеж и убийство на дядо в Пелишат

Сподели
Етикети

На 07.07.2020 година, състав на Плевенски окръжен съд, разгледа наказателно дело №785/2019 година, което е  образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура град Плевен, против Р.З.Р. на 26 години, М.А.М. на 18 години и И.Р.С. на 17 години, и тримата от град Плевен, обвинени в това, че:

Трима отиват на съд за грабеж и убийство на мъж в Пелишат

На 04.12.2017 г. в с. П., обл. Плевен, в съучастие като извършители (И.Р.С. и М.А.М., като непълнолетни, но могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си), отнели чужди движими вещи от владението на собственика им П.Н.Ц., както следва: 1 бр. мобилен телефон, на стойност 144,50 лева; 1 бр. чанта от плат, на стойност 10 лева; 1 бр. мъжки златен пръстен, с тегло 3,29 грама на стойност 164,50 лева; 1 бр. мъжки златен пръстен с орнаменти, с тегло 4 грама, на стойност 200 лева; хранителни продукти на стойност 13,84 лева или всичко вещи на обща стойност 532,84 лева, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е придружен с убийството на П.Н.Ц., чрез множество нанесени удари в областта на главата и тялото на жертвата, с различни по вид предмети, в следствие на което обвиняемите са причинили черепно-мозъчната травма, довела до смърт, а след като са причинили смъртта на жертвата, обвиняемите се опитали да прикрият следите си, покривайки тялото на жертвата с пръст – престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2 предл. 1 вр. чл. 198, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК за Р.З.Р. и по чл. 199, ал. 2, т. 2 предл. 1 вр. чл. 198, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 вр. чл. 63, ал. 1, т.1 от НК за М.А.М. и И.Р.С.

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително. За него не се е явил единият съдебен заседател, като е депозирал молба за неявяването си, но без да посочи конкретни причини. Това е станало пречка за даване ход на делото и същото е отложено за друго разпоредително съдебно заседание. Съдът, след съгласуване на служебната ангажираност и заявените отпуски от страна на адвокатите по делото, е насрочил следващото заседание за датата 10.08.2020 година, за когато се изискват и доказателства от съдебния заседател, за наличието на уважителни причини за неявяването му днес, с оглед предвидената възможност същият да бъде санкциониран за поведението си. 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация