film izle

„Шарено петле“ продължава – вижте програмата днес

Сподели
Етикети

От 9 до 11 юли Плевен е домакин на фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле”.
Официално откриване на третото издание на фестивала направи кметът на Община Плевен Георг Спартански. След официалното откриване малки и големи зрители се забавляваха с кукления спектакъл „Оттук-оттам” на бургаския театър „Трио”.

Днес фестивалът продължава. От 11 часа започва Шоу със сапунени мехури – „Балон като слон“, на куклен театър „Мале-Мале“ – София. Със своята магия и пъстроцветен чар сапунените мехури винаги са любима игра на децата в това шоу главните герои се раждат на мига от сапунената пяна. Чрез различни номера, състезания и игри, балоните разкриват тайните си, потапяйки децата в невероятния свят на слона балон и неговите причудливи приятели.

От 17:30 ч. започва Ателие за изработване на цветни мозайки. С помощта на артисти и родителите децата ще могат сами да си изработят оригинални мандали и рисунки от различни хранителни продукти като боб леща, паста, слънчогледови семки и др. Артистите са подготвили примерни цветни и забавни модели, а всяко дете ще може да развихри въображението си.

От 19 часа зрителите в двора на РИМ могат да се забавляват с Куклено-театралния спектакъл „Концертът“ на Център за изкуства „За Родопите“. На пръв поглед, просто четири народни певици се подготвят за концерт. Всъщност, представлението е възхвала на богатството и многообразието на българската песенна традиция от различните фолклорни области. Подходящо за всички възрасти!

Инициативите и в трите дни се провеждат в двора на Регионалния исторически музей при строго спазване на всички противоепидемични мерки. Входът е свободен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация