film izle

С „Мечтата на пътуващия актьор“ завършва кукленият фестивал в Плевен (програмата днес)

Сподели
Етикети

От 9 до 11 юли Плевен е домакин на фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле”. В последния ден програмата на фестивала включва 3 събития.

Кукленият спектакъл „Банда бацили“ на Държавен куклен театър – Стара Загора започва в 11 часа. Историята е за малко момиченце. което не обича да си мие ръцете и в съня си влиза в света на бацилите. Щастливата развръзка е намесата на добрия сапун, който спасява детето от неприятната ситуация, в която е попаднало, Весело и много забавно, представлението учи децата на така необходимите ни днес хигиенни навици.

От 17:30 часа започва спектакълът „Общество за предпазване на боклучени чудовища“ на Паник Бутон Театър, София, а след това – ателиета. Началото е с авторски песни на Константи Кучев – Косьо, познат на зрителите от „Гласът на България“. Следва „Супер отряд Г.О.Т.И.Н“, в който две смели деца ще се справят геройски с едно Боклучено Чудовище. А за финал – творческо ателие, вдъхновено от постановката. C помощта на художник и своето чудесно въображение децата ще могат да пресътворят персонажите от спектакъла и да си ги отнесат у дома.

„Мечтата на пътуващия актьор“ е заглавието на последното за това издание на фестивала „Шарено петле“ представление. То запова в 19 часа. Моноспектакълът на Георги Спасов започва в 19 часа. Един театрален експеримент на актьора Георги Спасов и режисьора Cъни Сънински. Както казва героят, „това е една мечта, описана с думи и… с гуми“. Обикновени велосипедни гуми, които могат да се превръщат в най-необикновени неща – от грахови зърна до пламтящи от любов сърца. С тях, под тях, около тях, над тях Пътуващият актьор вае своята много смешна и малко тъжна приказка мечта.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация