Румен Петков: Партийният форум на ГЕРБ е еманация на самозабравата

Като „еманация на онагляването и на самозабравата“ определи председателят на ПП АБВ Румен Петков днешния партиен форум на ГЕРБ, който събра стотици представители на актива в София. Пред журналисти той посочи серия от примери.

„Тази самозабрава е минала клинични параметри. Борисов е минал черта, от която връщане назад няма. Той е лъжец в особено големи, брутални размери. Говори за контрабанда, няма съмнение, че не помни, но обществото би трябвало да помни, че 2001 – 2005 година, когато Борисов беше главен секретар на МВР, тежките брутални и нагли убийства бяха по 25 годишно. От 2005 до 2008 година /когато Петков бе вътрешен министър – б. р./ те бяха свити на 3. Това е ярък показател в неефективността на Борисов да организира работата на службите и противодействието на тежката престъпност“, категоричен е Румен Петков.

Той припомни също, че през сочения период от първите години на хилядолетието контрабандата на цигари е надхвърляла 34%.  От 2005 до 2008 година цигарената контрабанда е свита на 4%.

Лидерът на АБВ подчерта серията от мотиви на партията да настоява за оставката на премиера. Петков смята, че фокусът на аргументите се е загубил в обществен план и посочи като пример позорящите записи и снимки от резиденцията на Борисов и терминологичния набор във въпросните записани разговори, които се отнасят до наши и чужди властови представители.

Колкото до настояването на ПП АБВ за оставката на главния прокурор, Румен Петков на първо място посочи парадокса, че е единственият главен обвинител, който издава присъди. Като друг пример Петков посочи използването и огласяването на СРС-та по свое усмотрение. А като причина за настояване за незабавната оставка на Гешев Румен Петков изтъкна факта, че не е направен незабавен обиск на вилата на премиера, непосредствено след като беше показано нощното му шкафче с 500-еврови банкноти и кюлчета злато и така е дадено време на Борисов за укриване на улики. Според председателя на ПП АБВ налице е ярък пример за прилагане на двойни стандарти в работата на главния прокурор.

%d bloggers like this: